Joukkueet

ilmoittautuminen

Joukkueen varsinaiset koirat ALO-EVL tulee olla ilmoitettuna normaalin ilmoittautumiskäytännön mukaisesti Virkkuun määräaikaan mennessä.

 

Ilmoittautumisaika Virkku-palvelussa: 12.6.-15.7.2018

Ilmoittautumisen salasana: tokosm2018

 

Jokaisen tulee täyttää Virkku-ilmon yhteydessä ilmoittautumismaksun arkistointitunnus: Jos koko joukkueen ilmomaksu on maksettu yhdellä tilisiirrolla, jokainen joukkuelainen ilmoittaa saman arkistointitunnuksen.

 

Jokaisesta joukkueen varsinaisesta koirasta maksetaan ilmoittautumismaksu.

 

Osallistumismaksu on 45 €/koirakko

 

Maksutiedot:

 

IBAN: FI15 1066 3000 1031 87

Saaja: Kannuksen Koiruudet ry.

 

Sunnuntain SM-finaalin osallistumismaksu on 40 €/koirakko, joka maksetaan käteisellä finaalin ilmoittautumisen yhteydessä lauantai-iltana.

 

Joukkueenjohtaja ilmoittaa joukkueen erillisellä lomakkeella, joka löytyy osoitteesta https://goo.gl/Uv8eqH

 

Tarvittavat tiedot:

* Joukkueen nimi (vain jos samaa yhdistystä edustaa useampi joukkue)

* Joukkueenjohtajan yhteystiedot

* Jokaisesta koirasta:

+ luokka

+ rekisterinumero

+ säkäkorkeus

 

Varakoirat tiedot ilmoitetaan vain lomakkeella.

 

Jos EVL-luokkaan ilmoitettava varakoira osallistuu yksilökilpailuun, tulee hänen ilmoittautua normaalisti Virkkuun.

 

Muistattehan, että osallistumiskriteereiden tulee täyttyä jokaisen koirakon osalta ilmoittautumisajan puitteissa!

 

Mikäli kaikkia joukkueen koiria ei ole ilmoitettu Virkkuun määräaikaan mennessä, osallistumisen kriteerit eivät täyty, ilmoittautumismaksua ei ole maksettu tai joukkueenjohtaja ei ole joukkuetta ilmoittanut, joukkue ei voi osalllistua.

OSALLISTUMISOIKEUS

Joukkuekilpailuun yhdistykset voivat osallistua korkeintaan kuuden koiran ja kolmen varakoiran joukkueilla.

 

Tarvittaessa järjestäjä voi rajoittaa joukkueiden määrää. Rajoitus toteutetaan siten, että jokaisesta yhdistyksestä osallistuu vain yksi joukkue / yhdistys. Joukkueeseen kuuluvat koirat on ilmoitettava samanaikaisesti.

 

Joukkue koostuu kahdesta alokas- ja kahdesta avoimenluokan koirakosta sekä kahdesta voittaja- tai erikoisvoittajaluokan koirakosta. Joukkueessa on oltava vähintään kolme koiraa, yksi alokasluokassa ja yksi avoimessa luokassa sekä yksi voittaja- tai erikoisvoittajaluokassa. Erikoisvoittajaluokkaan osallistuvalla koiralla tulee olla siihen osallistumisoikeus ennen SM-kokeen ilmoittautumisajan umpeutumista. Lisäksi jokaisella joukkueella on oikeus ilmoittaa yksi varakoira alokasluokkaan ja avoimeen luokkaan seka yksi varakoira voittaja- tai erikoisvoittajaluokkaan.

 

Tuloksiin lasketaan kolmen koirakon tulos: yhden alokasluokan ja yhden avoimen luokan koirakon tulos sekä yhden voittajaluokan tai erikoisvoittajaluokan koirakon tulos. Tulosten mennessa tasan voittaja- tai erikoisvoittajaluokan tulos ratkaisee joukkueiden paremmuuden. Joukkueeseen kuuluvan koiran ohjaajan tulee olla edustamansa yhdistyksen jäsen. Ohjaaja saa osallistua joukkuekilpailuun vain yhdellä koiralla. Joukkueisiin kuulumattomien koirien osallistumista kokeeseen järjestäjä voi rajoittaa.

 

Tulosvaatimukset

Palveluskoiraliitto määrittelee seuraavan vuoden ALO-, AVO- ja VOl-luokkien osallistumisoikeuskriteerit 31.12. mennessä julkaistavaksi. Koiralla tulee vaaditut tulokset ennen SM-kokeen ilmoittautumisajan umpeutumista (15.7. klo 23.30).

 

Alokasluokkaan osallistuvalla koiralla pitää olla tulos (vähintään 3-palkinto) alokasluokasta.

 

Avoimeen luokkaan osallistuvalla koiralla pitää olla vähintään avoimen luokan 3-palkinto tai alokasluokan koulutustunnus (TK1 = kolme alokas-luokan 1-palkintoa). (Selvennys: jos koiralla on TK1, se saa osallistua avoimeen luokkaan; jos koiralla ei ole TK1 ja haluaa osallistua avoimeen luokkaan, on sillä oltava vähintään 3-palkinto avoimesta luokasta.)

 

Voittajaluokkaan osallistuvilla koirilla pitää olla vähintään voittajaluokan 3-palkinto tai avoimen luokan koulutustunnus (TK2 =kolme avoimen luokan 1-palkintoa).(Selvennys: jos koiralla on TK2, se saa osallistua voittajaluokkaan; jos koiralla ei ole TK2 ja haluaa osallistua voittajaluokkaan, on sillä oltava vähintään 3-palkinto voittajaluokasta.)

 

Erikoisvoittajaluokkaan osallistuvalla koiralla tulee olla TK4 tai sen tulee olla TVA. Lisäksi koiralla tulee olla vähintään kaksi EVL:n 1-palkintoa vähintään kahdelta eri tuomariltasaavutettuna edellisten SM-kilpailujen finaalin päättymisen jälkeen ennen ko. vuoden SM-kilpailujen ilmoittautumisajan umpeutumista TAI – yksi 1-palkinto edustusjoukkueen valintakokeesta saavutettuna edellisten SM-kilpailujen finaalin päättymisen jälkeen ennen ko. vuoden SM-kilpailujen ilmoittautumisajan umpeutumista.

 

Mikäli osallistujia joudutaan EVL-luokkaan karsimaan, käytetään osallistujavalinnoissa seuraavia kriteerejä, seuraavassa järjestyksessä:

1. Edustusjoukkueen valintakokeissa 15 parhaan joukkoon sijoittuneet, jotka ovat saaneet I-palkinnon.

2. Muista kokeista saadun kolmen parhaan tuloksen keskiarvon perusteella. Tulosten on oltava vähintään kahdelta eri tuomarilta ja edellisten SM-kilpailujen finaalin päättymisen jälkeen ennen ko. vuoden SM-kilpailujen ilmoittautumisajan umpeutumista.Tulosten tulee olla Suomesta, lukuun ottamatta MM- ja PM-kilpailun tuloksia.

 

MIKÄLI JOUKKUEEN EVL-KOIRAKKO KARSIUTUU EIKÄ JOUKKUE TÄMÄN JÄLKEEN TÄYTÄ JOUKKUEEN VÄHIMMÄISVAATIMUKSIA, JOUKKUE EI VALITETTAVASTI VOI OSALLISTUA.

 

ohje eläinlääkärin tarkastukseen

Suomen Palveluskoiraliiton alaisten lajien SM-kisoissa kaikkien koirien tulee läpäistä eläinlääkärintarkastus ennen suoritusta. Tämä koskee myös Toko SM 2018-kisoja.

 

Toko SM 2018-kisoissa eläinlääkärintarkastuksen yhteydessä tarkistetaan koiran tunnistusmerkintä, rokotukset ja juoksut. Mikäli tiedät jo etukäteen että EVL-koirallasi on juoksut, ilmoita asiasta ilmoittautumisen yhteydessä. Juoksunarttujen eläinlääkärintarkastus tehdään eri paikassa kuin muiden koirien tarkastaminen (ks. kehäkartta).

 

Eläinlääkärintarkastukset tapahtuvat kisakeskuksessa suoritusnumeroiden mukaan jaetuissa ryhmissä lauantaina ja sunnuntaina. EVL-finaaliin osallistuvien ei tarvitse käydä sunnuntaina uudestaan rutiinitarkastuksessa.

 

Eläinlääkärintarkastukseen tarvitset mukaan koiran hihnassa, rekisteritodistuksen TAI passin, josta voidaan todentaa koiran nimi ja tunnistusmerkintä, sekä rokotustodistuksen. Et välttämättä tarvitse numeroliiviä, joten voit tulla tarkastukseen vaikka joukkuettanne ei olisi vielä ilmoitettu.

 

Eläinlääkärintarkastuksen tavoitteena on varmistua, että koira on fyysisesti terve suoriutuakseen kokeen vaatimuksista.

 

Koiran tulee eläinlääkärin tarkistuksessa vaikuttaa olemukseltaan perusterveeltä

* Koiran ihon, anturoiden ja kynsien tulee olla ehjät

* Koira ei saa ontua

* Koira ei saa havaittavasti erittää (silmät rähmiä, yskiä..)

 

 

Osallistumismaksujen palautukset

Maksu palautetaan niistä EVL-koirista, jotka eivät mahdu 100 karsitun joukkoon.

 

Erikoisvoittajaluokassa kisaavien koirien osallistumismaksu voidaan palauttaa seuraavissa tapauksissa:

* Ohjaaja on sairastunut tai loukkaantunut. Lääkärintodistus tulee esittää.

* Koira on sairastunut tai kuollut. Eläinlääkärintodistus tulee esittää.

* Rajoitettuna anotun kokeen ylimääräisten ilmoittautujien maksut

 

Kiima-aika ei ole syy maksun palauttamiseen SM-kokeessa erikoisvoittajaluokassa kisaavalle koiralle.

 

Jokainen kisaaja on itse velvollinen anomaan osallistumismaksun maksutietoineen takaisin seuraavalla tavalla:

 

1. Ota yhteys vastaavaan koetoimitsijaan (Henna Hyrkäs, s-posti tokosm2018@gmail.com) ja ilmoita koiran poisjäännistä sekä sen syystä

 

2. Toimita kuitti kisamaksusta, täytetty lomake ja lääkärin- tai juoksutodistus sähköpostilla tokosm2018@gmail.com. Otsikoi viesti nimellä: osallistumismaksun palautus / (sukunimesi)